WordPress database error: [Duplicate entry '8388607' for key 'id']
INSERT INTO wp_statpress (date, time, ip, urlrequested, statuscode, ptype, pvalue, agent, referrer, search,nation,os,browser,searchengine,spider,feed,user,timestamp) VALUES ('20240727','08:33:10','18.227.105.83','/letni-paella-recept','200','post','1428','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','','','','','','','','','','1722069190')

Letní paella recept | Elite
Zajímavosti

Letní paella recept

Patříte k lidem, kteří velmi rádi zkouší při vaření nové recepty? V tom případě Vás bezpochyby nadchne španělská kuchyně, která je silně ovlivněna historií španělského království. Na Pyrenejském poloostrově totiž dlouhá staletí ve středověku žili Židé i Arabové. Španělská kuchyně je rovněž ovlivněna kolonizačními objevy a na severu také francouzskou kuchyní. Některá jídla jsou typická pro celou zemi, jiná jen pro určité regiony. Jen stěží si lze představit španělskou kuchyni při přípravě jídel bez použití olivového oleje. Není také divu, vždyť Španělsko je předním producentem i konzumentem olivového oleje. Velmi charakteristické je také časté používání česneku, cibule, rajčat a paprik. Z vlivu Arabů se ve španělské kuchyni používá hojně šafránu i římského kmínu. Mezi nejoblíbenější španělská jídla patří paella.

Španělská paella na valenciánský způsob je typické španělské víno, které je připraveno hlavně z rýže. V české kuchyni můžeme paellu přirovnat rizotu. Turisté často považují paellu recept za národní jídlo Španělů, jak však vypovídá název, jedná se o pokrm pocházející z regionu Valencie. Rýže se z praktického důvodu při přípravě paelly neomývá, neboť její škrob způsobuje při vaření potřebné zahuštění. S přípravou typické valencijské paelly Vám pomohou webové stránky španělských receptů, které najdete zde www.spanelskerecepty.cz.

K přípravě tohoto pokrmu pro dvě osoby budete potřebovat 1 dl olivového oleje, 0,25 g pravého šafránu, 250 g kuřecího masa a stejné množství také králičího masa. Dále bude potřebovat 1 zralé rajče, 62,5 g bílých fazolí, vodu, snítka rozmarýnu, sůl, 125 g zavařených červených fazolí a samozřejmě 250 g rýže na paellu. Ve Španělsku se paella připravuje na speciální pánvičce a pánev se postaví na stůl na dřevěné prkénko. Ostatně, podle které tato pochoutka získala také název.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOPlist