WordPress database error: [Duplicate entry '8388607' for key 'id']
INSERT INTO wp_statpress (date, time, ip, urlrequested, statuscode, ptype, pvalue, agent, referrer, search,nation,os,browser,searchengine,spider,feed,user,timestamp) VALUES ('20240727','10:31:20','3.12.152.196','/myty-v-kulturisticke-vyzive','200','post','319','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','','','','','','','','','','1722076280')

Mýty v kulturistické vyživě | Elite
Trénink

Mýty v kulturistické vyživě

Čas uvést na pravou míru mýty Kulturistické výživy

Pokud  navštěvujete pravidelně nějaké forum o výživě, zjistíte, že stejné otázky jsou dotazovány den co den.Většinu času, jsou tyto otázky tvořeny na základě toho, čemu rád říkám voodoo kulturistické výživy. Existuje nepřeberné množství mýtů kulturistické výživy cirkulujících na těchto diskusních fórech, a je čas je uvést na pravou míru.

Ovocná varování

Otázky týkající se ovoce zda je, či není přijatelné ve výživě kulturistického režimu jsou velmi časté. Je to jen mýtus, že z ovoce bude nechtěný přírustek kila tuku z důvodu vysokého množství cukru, které obsahuje. Co dělá přírustek na váze, je přebytek kalorií, ne ovoce. Jednoduché. Co mnoho lidí neví, je, že všechny plody jsou řídké a kaloricky bohaté na živiny, vitamíny a vlákniny. Většina ovoce obsahuje pouze 4 – 7 g fruktózy v jedné porci. Fruktóza v ovoci udržuje játra v „nakrmeném stavu“, který jednoznačně vede jednotlivce k anti-katabolickému stavu. Na rozdíl od jiných potravinových zdrojů, plody jsou bohaté na antioxidanty a další phyo-živiny, které jdou dalekou cestou na pomoc při zotavení z brutálního, ubíjejícího, intenzivního cvičení. To by způsobilo obrovské množství ovoce, aby se objevilo jakékoliv negativní spojení s fruktózou.

Sečteno a podtrženo: jezte ovoce!


Sacharidy v noci

Pravda je, že jíst sacharidy v noci je naprosto v pořádku, ale je nutné nejdříve analyzovat několik faktorů. Kalorie jsou to, co určuje, zda  získáváte nebo ztrácíte váhu. Pokud jednou překročíte jejich kalorickou udržovací úroveň, je více než pravděpodobné, že budou příbytky na váze. Pokud se vytváří energetický deficit, pokud možno raději prostřednictvím kardiovaskulární aktivity / omezení kalorií / sedací silový trénink, bude více než pravděpodobné, že ztratíte na váze. Jednoduše! To vše závisí na jejich celkovém množství kalorií, který určuje složení těla, není čas aby sacharidy byly snědeny. Sacharidy mají mnoho anti-katabolických vlastností, a neměly by být vyloučeny nikdy během dne. Mohou být velmi prospěšné v noci, po odchodu všech teoretických zastávek v souvislosti s antikatabolismem. Závěrem lze konstatovat, že sacharidy by neměly být omezeny v noci ve snaze zabránit vlastnímu tělu jejich uložení v tukové tkáni, protože pravým faktorem, který určuje hmotnost jsou nadbytečné kalorie.


Metody dělené potravy

Neblaze proslulé metody dělení potravin držící se pouze na bílkovinách + tuku nebo bílkovinách + sacharidech. Jak pošetilé to je? Vyčlenění sacharidů z tuku nedokáže zabránit nechtěnému získávání obsahu tuku, i když by bylo hezké kdyby se zvětšoval. Kdyby to byla pravda, jeden by mohl spolknout tolik tuku kolik by chtěl na ketogenní dietu a nepřibrat špetku tukové tkáně. A hádejte co? To také nefunguje. Přesvědčivé, jakákoliv silná kombinace bílkoviny + sacharidy, je mnohem více, než anabolické bílkoviny + samotný tuk. Opět to všechno přijde ke kaloriím vs kalorie, že se zjistí, zda se získává nebo ztrácí váha. Optimální volbou je jíst vyváženou stravu, která se skládá z bílkovin, sacharidů a tuků, jako metodou dělenné stravy se opravdu nepodaří nabídnout prevenci ukládání tuku a jsou prakticky hloupě dodržovatelné.

Vlákna o metodě dělené potravy:
http://forum.bodybuilding.com/showth…hydrates+night

Vyvarování se mléku

Mléko a kulturistika jdou ruku v ruce, že? No je tu tuna mýtů, které tvrdí, že mléko zbůsobuje jednotlivcům přibírání a ukládání tuku. Než zajdu do podrobností, jen chci říct, že to, zda jste či nejste konzumentem mléka je Vaše osobní preference a měla by pokračovat v zamezení mléka, pokud jste na laktózu alergičtí, nadýmáte se v důsledku spotřeby mléka, nebo máte nějaké jiné mléčné alergie. Ale pokud jste kulturista, který nemá žádnou z těchto vlastností a navíc se vyhýbáte mléku kvůli mýtům a spekulacím, poslouchejte! Pravdou je, že mléko je pro kulturistické účely skvělé. Mléko má vázané anti-katabolické vlastnosti, insulinogenické vlastnosti, které jsou ideální pro období po tréninku, kvalitní aminokyselinový profil, a řadu vitamínů a minerálů. Je to také levný zdroj bílkovin a dokonce vyrábí Vaše bílkoviny otřásáním chuti 10krát lépe. Mléko je tak anti-katabolické/anabolické, že to dalece překonalo syrovátkovou bílkovinu v lidském výzkumu! Závěrem lze říci, že jde vždy jen o osobní preference. Pokud jste nadouváte, když pijete mléko nebo máte alergii na mléko, pak se tomu rozhodně vyhněte. Ale pokud se jednoduše vyhýbáte této proti-katabolické látce, pro dezinformace ze strany médií a kvůli hloupé spekulaci, potom máte dvojnásobně co dělejte o přemýšlení nad mlékem.

Vlákna ohledně spotřeby mléka:

http://forum.bodybuilding.com/showth…&page=52&pp=30

http://forum.bodybuilding.com/showth…ight=milk+alan

Vyvarování se celých vajec

Další mýtus: zdržte se požití žloutků vajec. Mnoho kulturistů se rozhodne pro vaječný bílek a vaječný žloutek zahodí z jakéhokoliv důvodu. Pravdou je, že žloutky, jsou nejvíce husté(těžké) porce živin vajíčka. Všechny vaječné vitaminy A, D a E jsou v žloutku. Žloutky se staly jen jednou z mála potravin s přirozeným obsahem vitaminu D. Žloutek má také více manganu, fosforu, jódu, mědi, vápníku, zinku a železa než samotný bílek. Žloutku se nelze vyhnout, protože má velké množství cholesterolu, ať už jako vysoká hladina cholesterolu se pojí se stravou s vysokým obsahem trans-tuků a nasycených tuků, a genetika hraje velkou roli v hladině cholesterolu. Žloutky jsou také anti-katabolické protože se v nich našli kyseliny arachidonové. Celkově lze říci, že opravdu není důvod, aby jste se vyvarovali celému vejci.

Vlákna týkající se celé spotřeby vajec:

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=486848

http://forum.bodybuilding.com/showth…highlight=eggs

Glykemický index

Mnoho kulturistů zbožně následuje gylcemický index (GI) a neměli by! Proč? No, GI je založen na jezení sacharidů na lačný žaludek bez přídavku bílkovin, tuků, vlákniny, vody atd. Proto to zřejmě má nedostatek a nemusí být všem možnostem konec pro zvolení našich zdrojů sacharidů. Pravdou je, že je to poměrně nepodstatné, pokud jde o kulturistice účely. Vezměme si například bílé brambory. Tomuto druhu jídla je často předcházeno zejména z důvodu, že má nejvyšší hodnostu GI. Hloupost. Bílé brambory jsou velmi výživné jídlo a měly by být začleněny do programu zdravé výživy. Vidíte, již jsme si všimli nedostatků náročných prvků a principů GI. Ale počkejte, je toho víc.

GI, bílých brambor může být drasticky změněn při jeho spojení s přídavkem bílkovin, tuků, vlákniny, sacharidu a dalších. Na závěr by GI neměl být zbožně následován kulturisty a hutnost živin by měla být hlavní zásadou v jednom výživovém plánu, ne GI.

Vlákna o GI:

http://forum.bodybuilding.com/showth…light=elements

Poměry výživy

Mnoho kulturistů a nutričních fanatiků se stresuje nad poměry bílkovin / sacharidů / tuku. To není nutné. Skutečností je, že poměry jsou zcela irelevantní. Nízká hmotnost by měla ovlivnit vaše celkové požadavky makroživin; vědomí kalorií. ’Je to pravda. Poměry nejsou nic víc než neúmyslné charakteristiky každého jednotlivce bez ohledu na změny stravy, které byly provedeny v závislosti na mnoha faktorech, jako jsou vzdělávání, cíle, aktivity apod. Celkové poměry jsou skutečně neplánované a neúmyslné a neměyl by být praktikovány

Závěr

Toto vlákno bylo vyhotoveno především proto, že existuje mnoho vláken, které obíhají na tato témata o voodoo kulturistické výživy, a doufejme, že toto vlákno nasměruje členy na správné rozhodnutí. Budu přidávat více „mýtů“ do seznamu, pokud si najdu čas, ale nejdříve uvidíme, co toto vlákno přinese ..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOPlist